Helhetsterapi

Linda Kokaas

Helhetsterapi
Helhetsterapin riktar uppmärksamheten till hela människan, både kropp, själ och ande. Målet med terapin är att få kroppen i balans genom identifiering och behandling av obalanser. Här använder hon sig av metoder som kinesiologi, öronakupunktur, fotzonterapi, aromaterapi, akupunkt/meridianterapi, Dr. bachs blomstermedicin och chakrabalansering för att stimulera kroppens naturliga läkningsprocesser. Metoden anpassas efter varje individ och behov.
Linda Kokaas har jobbat som helhetsterapeut sedan 2004. Hon har en fyraårig utbildning vid Norsk högskola för helhetsterapi och även en treårig vidareutbildning i energimedicin vid Center för livshjälp.

Terapiformer

Kinesiologi

Terapeuten använder sig av manuell muskeltestning för att hitta obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen.

Fotzonterapi

Kroppens alla organ finns representerade på fötterna. Vid att använda en speciell tryckteknik på utvalda zoner under fötterna och underbenen stimuleras blod och lymfvätskecirkulationen. En naturlig avgiftning och läkningsprocess sätts igång i kroppen.

Öronakupunktur

Hela människokroppen avspeglar sig i örat. Vid att använda sig av nålar eller frö stimuleras punkter i öronen som påverkar kroppens funktioner. Signalerna går via kroppens nervsystem och stimulerar frisättningen av endorfiner och andra signalsubstanser från hjärnan gynnas positivt.

Akupunkt/meridianterapi

Meridianer är enligt traditionell kinesisk medicin kanaler med energi (qi) som går igenom kroppen kryss och tvärs i ett osynlig nätvärk. Om flödet av qi stagnerar kan skada, obalanser och sjukdom uppstå. Under behandlingen drar man en terapistav längs kroppens meridianer för att lösa upp blockeringar och återupprätta flödet i energibanorna.

Dr. Bachs blomstermedicin

Vid hjälp av 38 olika blomsteressenser får man hjälp med att balansera olika känslotillstånd som är med på att lägga lock på våra inre kvaliteter och livskraft. Blomstermedicinen hjälper till med att ta fram våra egna inneboende krafter och återställa vår inre harmoni.

Aromaterapi

En avslappnande massage med eteriska oljor. Massagen utföras med lätta rörelser och oljan används för att påverka kroppsliga funktioner såväl fysiska som psykiska.

Chakrabalansering

Chakra betyder ursprungligen hjul på sanskrit. Chakran kan ses på som energihjul som vår energi flödar igenom. När det uppstår obalanser i vår kropp, sinne och själ är ofta ett eller flera av våra chakran blockerade. Med hjälp av chakrabalansering kan man lösa upp blockeringar så energin återigen kan passera obehindrat genom hjulen.

Tidsbokning

Mail: lindahelhet@gmail.com

Telefon: 072 026 67 35