Termografi 16 april

På gång

Den 16 april 2021 har vi möjligheten att erbjuda termografi på MåBra-kliniken!
Ingemar Thid, Leg naprapat sedan 1996 utför fotograferingen och analyserar bilderna. Han är mycket erfaren och har tagit del av medicinska termografiarbeten och utvärderingar från hela världen. Antalet platser är begränsat och bokningar bindande. Är du intresserad så skriv ett PM och gör din preliminära bokning.

Tekniken
Alla kroppar och föremål avger IR-Strålning. IR-strålning är visserligen osynlig för det mänskliga ögat, men med termografi kan man t ex se fotspåren från någon som har gått barfota över ett trägolv eller plastmatta flera minuter efteråt. Termografi visar fysiologi, inte anatomi. Upplösningen i en bra termografibild är 0.05°C. Termografikameran arbetar i det våglängdsområde som kallas "bortre infraröda".
En termografikamera kan inte bara användas till medicinsk termografi utan används också inom spaning efter försvunna personer med helikopter, värmefotografering av hus och vid industriella tillämpningar så som förebyggande underhåll hos kraftbolag mm.
Hur går en undersökning till?
Undersökningen är icke invasiv - ingenting tillförs kroppen. Den är dessutom smärtfri, beröringsfri och helt ofarlig. Termografikameran är på ett avstånd av ca två meter från den person som ska undersökas. Kroppsdelen som ska undersökas ska vara fri från kläder och beröring 15 minuter före termograferingen.
Hur lång tid tar det?
Själva undersökningen tar ca 10-20 minuter, beroende på hur omfattande undersökningen är.
Resultatet
Efter termograferingen läses bilderna in till ett dataprogram där nivåer och tempraturanalyser läggs in. Alla får tillgång till sina egna bilder, normalt en pdf-fil. Naprapaten eller läkaren i sin tur har med hjälp av termografi fått en värdefull hjälp till diagnos och fortsatt behandling av patienten. Efter ytterligare behandlingar hos naprapat eller läkare kan man upprepa termograferingen för att se om behandlingen gett förväntat resultat.www.thermografi.com
https://www.tv-helse.se/varning-mammografi-del1/
https://www.tv-helse.se/mammografi-resonanstomografi-ultraljud-termografi/
https://www.tv-helse.se/cancerprevention-mammografi/
https://www.breastthermography.com/breast_thermography_mf.htm
Priser:
Alternativ mammografi 1450
Halvkropp 2050kr
Helkropp 2650kr